9.4.2012

Lindströmin pihvit


6 hengelle

n.300 g punajuurta (keittämätön)
1 rkl punaviinietikkaa
2 dl vettä
1 tl suolaa
2 tl sokeria
1 dl korppujauhoja tai vaaleata leipää murusina
1 punasipuli
2 tl oliiviöljyä paistamiseen
valkopippuria
1 tl suolaa
2 munaa
400 g sikanautajauhelihaa

1. Kuori ja raasta punajuuri ohueksi raasteeksi.
2. Mittaa kattilaan vesi, etikka, sokeri ja suola sekä punajuuriraaste. Keitä noin 5 min.
3. Laita kulhoon korppujauhot tai vaaleaa leipää murusina. Lisää jäähtynyt punajuuriraaste (älä lisää vielä nestettä kokonaan).
4. Anna korppujauhon turvota noin 10 min, tarkista välillä nesteen määrä ja lisää tarvittaessa keitettyä punajuurilientä, jotteivät pihvit jää liian kuiviksi.
5. Silppua sipuli ja kuullota öljyssä kattilassa.
6. Lisää sipuli, kananmunat ja jauheliha sekä mausteet punajuuri-korppujauhoseokseen ja sekoita hyvin.
7. Tee mureketaikinasta sopivan kokoisia pihvejä suoraan kuumennetulle pannulle. Paista. Varo, etteivät pala pinnasta liian kitkeriksi.
8. Nauti perunan tai perunamuussin sekä salaatin kera.

2 kommenttia:

  1. Moi,
    ihania pihvejä! Söin ekäkerta Lindströmin pihvit täällä Suomessa (Italiassa emme tee niitä) ja ne olivat tosi hyviä :)

    VastaaPoista
  2. Pidin näistä jo ala-asteella. Aina välillä pitää tehdä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...