25.4.2013

Sima

4 l vettä
500 g fariinisokeria
1-2 appelsiinia
1 sitruuna
herneen kokoinen pala hiivaa


  1. Kuumenna puolet vedestä kiehuvaksi.
  2. Laita fariinisokeri kannellisen ämpärin pohjalle.
  3. Kaada kuuma vesi fariinisokerin päälle.
  4. Kaada loput vedestä ämpäriin.
  5. Pese sitruunan ja appelsiinin kuoret.
  6. Raasta sitruunan ja appelsiinin kuoret (varo, ettei lähde valkoista osaa) ämpäriin.
  7. Kuori sitruuna ja appelsiini.
  8. Paloittele sitruuna ja appelsiini ämpäriin.
  9. Laita hiiva ämpäriin, kun vesi on kädenlämpöistä.
  10. Laita kansi päälle.
  11. Anna tekeytyä noin vuorokausi huoneenlämmössä.
  12. Pullota sima.
  13. Laita pulloon teelusikallinen sokeria ja muutama rusina.
  14. Laita sima jääkaappiin valmistumaan tai huoneenlämpöön, jos tarvitset sitä nopeammin.
  15. Sima on valmista, kun rusinat ovat nousseet pintaan.

HUOM! Meillä simä valmistui pulloissa noin 1,5 vuorokaudessa, kun pidimme niitä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...