15.9.2013

Omenatoscapiirakat

Neljä noin 10 cm vuokapiirakkaa 


1 kananmuna
1 dl sokeria
50 g margariinia
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

4-5 pientä omenaa

Toscakuorrutus
50 g margariinia
0,5 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
50 g mantelilastuja tai -rouhetta
0,5 rkl maitoa

  1. Vatkaa kananmuna ja sokeri vaahdoksi. 
  2. Sulata margariini.
  3. Lisää margariini munasokerivaahdon joukkoon sekoittaen.
  4. Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita.
  5. Kaada taikina pieniin vuokiin.
  6. Paloittele päälle omenia.
  7. Paista 15 min 200°C uunissa.
  8. Valmista toscakuorrutus.
    1. Ota kattila, johon lisäät margariinin, sokerin, vehnäjauhot, mantelilastut (tai -rouheen) ja maidon.
    2. Sekoittele, kunnes voi on sulanut ja kuorrutus pulpahtanut.
  9. Ota piirakat pois uunista.
  10. Kaada toscakuorrutus omenapiiraiden päälle.
  11. Laita takaisin uuniin ja paista 5-8 minuuttia tai kunnes toscakuorrutus on saanut hieman väriä.
  12. Nauti lämpimänä.

VINKKI! Käytä omenoiden sijaan marjoja. Tee taikina sekä kuorrutus kaksinkertaisena ja käytä isompaa paistovuokaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...