14.10.2013

Ranskanleipäkakku

Neljälle 


Alkuperäinen ohje

4 palaa ranskanleipää
1 dl vadelmahilloa
1 omena
1 dl pakastevadelmia tai tuoreita
1,5 dl maitoa
1 muna
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
hieman margariinia tai voita


  1. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi (tai pohjan yli).
  2. Voitele vuoan reunat ja pohja margariinilla tai voilla.
  3. Revi pohja täyteen ranskanleipää siten, että pohjaa ei näy. Kannattaa tehdä pienehköjä palasia.
  4. Laita erilliseen astiaan vadelmahillo, jonne pilkot omenan ja lisäät vadelmat.
  5. Levitä hilloseos ranskaleipäpalojen päälle.
  6. Sekoita maito, kananmuna, kardemumma ja kaneli. 
  7. Kaada maitomunaseos hilloseoksen päälle. Ei haittaa, vaikka seos valuu pohjalle.
  8. Paista 200°C keskitasolla 25-30 minuuttia. 
  9. Jäähdytä hetki.
  10. Tarjoile kermavaahdon, jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

VINKKI! Voit käytää hieman kuivahtanutta ranskanleipää. Voit käyttää myös pullapitkoa, mutta käytä silloin hieman vähemmän vadelmahilloa ja vadelmia taas enemmän, jottei tule liian makeaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...