Borssikeitto

Neljälle

Alkuperäinen ohje

400 g raakoja punajuuria
1 punasipulia
2 porkkanaa
250 g kiinankaalin valkoisia osia (tai valkokaalia)
2 rkl voita
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
1-2 rkl punaviinietikkaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
2 rkl silputtuja yrttejä: timjamia, rakuunaa, rosmariinia

smetanaa
ruisleipää

1. Pese ja kuori juurekset.
2. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi myös kiinankaalin valkoiset osat (vihreät voit käyttää salaattiin).
3. Sulata voi suurehkossa kattilassa tai padassa ja kuullota suikaloituja kasviksia hetki. Älä ruskista.
4. Kaada liemi kasvisten päälle, lisää kasvisliemikuutio ja anna keiton hautua kannen alla vajaat 30 minuuttia.
5. Mausta keitto makusi mukaan, hauduta vielä hetki ja tarjoa vaahdotetun smetanan ja ruisleivän kanssa.

Kommentit

Suositut tekstit