Nokkoskeitto

Neljälle (pienehköt annokset)


noin 150 g nokkosta (tuoretta)
1 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl laktoositonta kermaa
noin 2 dl laktoositonta kevytmaitoa
1 tl suolaa
½ tl sokeria

Lisäksi
2–3 keitettyä kananmunaa

1. Kerää pienehköjä nokkosia ulkoa. Pienien ei pitäisi pistellä, isot pistelee.
2. Huuhtele nokkoset muutamaan kertaan kylmässä vedessä. Valuta.
3. Keitä nokkosia noin 5min vedessä. 
4. Huuhtele nokkoset kylmällä vedelleä. Valuta.
5. Ota uusi kattila ja laita kananmunien keitinvesi kiehumaan. 
6. Lisää kananmunat ja keitä 10min. 
7. Ota jälleen uusi kattila ja sulata voi kattilassa. 
8. Lisää vehnäjauhot ja kypsennä hetki miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen, etteivät jauhot ruskistu.
9. Kaada joukkoon kerma ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. 
10. Lisää maitoa sen verran, että saat haluamasi paksuisen keiton. 
11. Anna keiton kypsyä noin 5min.
12. Hienonna nokkoset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella, jossa on terä.
13. Lisää hienonnetut nokkoset ja mausteet. 
14. Anna keiton kypsyä miedolla lämmöllä noin 5min. 
15. Mausta halutessasi rouhitulla valkopippurilla.
16. Tarjoa keitto keitetyn kananmunanpuolikkaan kanssa.

Kommentit

Suositut tekstit