30.5.2012

Risotto

Neljälle

1 kanaliemikuutio + 3 dl vettä
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
3 rkl oliiviöljyä
3 dl arborioriisiä
suolaa
mustapippurirouhetta
1,5 dl valkoviiniä
1 dl laktoositonta ruokakermaa
2 rkl voita

1. Lämmitä vesi ja sekoita joukkoon kanaliemikuutio (=kanaliemi).
2. Pilko sipuli ja valkosipuli hienoksi.
3. Kuullota öljyssä riisi ja hienonnetut sipulit. 
4. Lisää joukkoon desi kanalientä ja mausteet. Sekoita seosta kunnes puolet nesteestä on haihtunut. 
5. Lisää toinen desi kanalientä sekä desi valkoviiniä ja anna riisin kypsyä miedolla lämmöllä koko ajan hämmentäen.
6. Lisää vielä kolmas desi kanalientä ja loput (0,5 dl) valkoviinistä. Jatka risoton hauduttamista miedolla lämmöllä kunnes neste on imeytynyt riisiin.
7. Lisää joukkoon kerma ja hauduta kunnes kaikki neste on imeytynyt risottoon. 
8. Sekoita lopuksi voi joukkoon ja anna imeytyä hetken.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...