18.1.2013

Palsternakkakeitto


4 annosta
Alkuperäinen ohje Yhteishyvästä

1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
400 g palsternakkaa
2 rkl öljyä
2 jauhoista perunaa
8 dl vettä
2 dl kuohukermaa
ripaus suolaa
ripaus rouhittua valkopippuria

Pinnalle
Timjamin lehtiä tai oksia

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. 
2. Kuori ja paloittele palsternakat tasakokoisiksi paloiksi. 
3. Kuullota kasviksia öljyssä kattilan pohjalla muutama minuutti. 
4. Kuori ja paloittele perunat. 
5. Lisää perunat kattilaan veden ja kerman kanssa ja keitä hiljalleen, kunnes juurekset ovat täysin kypsiä.
6. Mausta keitto suolalla ja pippurilla. 
7. Soseuta keitto tasaiseksi. 
8. Notkista tarvittaessa vedellä. 
9. Tarkista maku. 
10. Annostele lämmin keitto tarjoiluastioihin.

11. Koristele timjamin lehdillä tai muilla tuoreilla yrteillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...