21.10.2012

Jauhelihalasagne


Vuoallinen (n.20x30cm vuoka)

n. 12 kpl lasagnelevyjä (noin puoli pakettia)

Jauhelihatäyte
400g jauhelihaa
1-2 punasipulia
1 prk tomaattimurskaa
1 prk tomaattipyreetä
1 rkl paprikajauhetta
1-2 tl valkosipulia tai valkosipulijauhetta
ripaus mustapippuria
1-2 rkl basilikaa
1-2 rkl oreganoa
ripaus suolaa
(1-2 porkkanaa)
(pestoa)

Juustokastike
50g voita
n. 1 dl vehnäjauhoja
1 l laktoositonta kevyt maitojuomaa (tai kermaa)
100g juustoraastetta
ripaus valkopippuria

Päälle
100g juustoa raasteena

1. Tee jauhelihakastike
1.1. Pilko sipuli pieniksi paloiksi.
1.2. Ruskista jauheliha.
1.3. Lisää hienonnettu sipuli jauhelihan joukkoon paistumaan.
1.4. Jos laitat porkkanoita, niin raasta ne ja lisää jauhelihan joukkoon.
1.5. Lisää tomaattimurska ja -pyree.
1.6. Lisää mausteet.
1.7. Anna hautua 10-15 min.

2. Tee juustokastike.
2.1. Sulata voi kattilassa.
2.2. Lisää vehnäjauhot ja vispaa.
2.3. Vatkaa kylmä maito vähitellen jauhojen joukkoon.
2.4. Anna kiehua hetki, jotta kastike saostuu.
2.5. Ota kattila pois levyltä.
2.6. Sekoita joukkoon juustoraaste ja valkopippuri.

3. Voitele uunivuoka kauttaaltaan.
4. Lisää voidellun vuoan pohjalle kerros juustokastiketta.
5. Lisää lasagnelevyjä siten, että on niin sanotusti kokonainen kerros.
6. Lisää päälle jauhelihakastiketta.
7. Lisää juustokastiketta.
8. Toista kohdat 5-7 3-4kertaa.
9. Lisää lasagnelevyt kerrokseksi.
10. Lisää kerros loput juustokastikkeet.
11. Päälle ripottele juustoraastetta.
12. Paista lasagne 175°C n. 50min.
13. Anna vetäytyä kymmenisen minuuttia ennen syömistä.

Vinkki! Voit tehdä lasagnen valmiiksi edellisenä päivänä, mutta paistat seuraavana. Lasagne on parasta yleensä seuraavana päivänä, kun se on maustunut tarpeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...