24.10.2012

Sitruunakakku

Tämä blogini täyttää vuoden. Sen kunniaksi kesältä sitruunakakun ohje.



Yksi kakku

Kakkupohja
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl perunajauhoja

Kostutus
Appelsiini- tai sitruunamehua
vettä

Täyte
Sitruunatahna
Kermavaahto (2 dl vispikermaa)

Päälle
Kermavaahto (2-4 dl vispikermaa)
Sitruunoita (3-4 kpl)
Sokerikiille (1 dl hyytelösokeria ja 1dl vettä)


1. Mittaa jauhot ja leivinjauhe kulhoon.
2. Riko munat yksitellen kuppiin ja siirrä vatkauskulhoon.
3. Lisää sokeri munien joukkoon.
4. Vatkaa munat ja sokeri pysyväksi vaahdoksi.
5. Lisää jauhot varovasti kaapimella sekoittaen.
6. Levitä taikina uuninpellille leivinpaperin päälle.
7. Paista uunin keskitasossa 6-8 min 225°C.
8. Kumoa toisen leivinpaperin päälle jäähtymään.
9. Irroita leivinpaperi pohjapuolelta.
10. Tee sitruunatahna.
11. Tee kostutusneste.
12. Vatkaa kermavaahto.
13. Leikkaa sopivan mallisia paloja (kolme kerrosta) kakkupohjasta.
14. Laita pohjapalanen kakkulautasen päälle.
15. Kostuta kakkupohja hyvin, muttei lainehtivasti.
16. Laita sitruunatahnaa pohjan päälle.
17. Levitä kermavaahtoa kevyesti
18. Laita toinen palanen (itse teen tämän yleensä jämäpaloista, jotta päällimäinen ja alimainen pala ovat kokonaisia).
19. Kostuta.
20. Lisää sitruunatahnaa ja kermaavahtoa (kts. yllä).
21. Laita päällipalanen.
22. Kostuta.
23. Anna olla yön yli jääkaapissa (Ei pakollinen, mutta kakusta tulee tällä tavalla mehevää, eikä liian kuivaa.)
24. Pese sitruunat hyvin päältä.
25. Leikkaa sitruunoista ohuita kokonaisia viipaleita.
26. Levitä kermavaahtoa ohuelti kakun reunoille ja päälle. Kuitenkin siten, että jokaisessa kohdassa on kermavaahtoa.
27. Laita sitruunaviipaleet kakun päälle.
28. Tee kermavaahdosta kakkuun reunakoristeet.
29. Tee kiille keittämällä hillosokeria ja vettä noin minuutin ajan (sokeri liuennut).
30. Anna jäähtyä hetken.
31. Levitä kiillettä varovasti sitruunaviipaleiden päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...