12.3.2013

Bebe-leivos

10 kpl

















ohjeita kaiveltu netistä ja yhdistelty

Pohja
50 g voita
1/4 dl sokeria
1 valkuainen
1 dl vehnäjauhoja

Täyte
1/2 dl kuohukermaa
1/2 rkl maissitärkkelystä
1/2 rkl vaniljasokeria
1 keltuainen
1/2 dl sokeria
1/2 dl voita

Kuorrute
1 dl tomusokeria
1 tl sitruunamehua
vettä
nonparelleja

  1. Nosta voi lämpenemään huoneenlämpöön ennen muiden tarvikkeiden keräämistä työpöydälle.
  2. Tee ensin pohja. 
  3. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
  4. Lisää munan valkuainen koko ajan vatkaten.
  5. Sekoita jauhot seokseen.
  6. Siirrä taikina hetkeksi jääkaappiin.
  7. Painele pohjataikina leivosvuokiin tai muffinsipannulle ohuesti (pohja kannattaa olla todella ohut).
  8. Paista pohjia uunin keskitasolla 175°C noin 10-12 min tai kunnes taikina on saanut kauniin vaalean hiekan värin.
  9. Tee täyte, kun pohja on uunissa paistumassa.
  10. Mittaa kattilaan kerma, maissitärkkelys, vaniljasokeri ja keltuainen.
  11. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes seos kiehahtaa.
  12. Siirrä pois liedeltä ja jäähdytä hyvin.
  13. Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi.
  14. Nostele voisokeriseos hyvin jäähtyneeseen kermaseokseen kattilaan.
  15. Jaa täyte pohjamurokuppeihin tasaisesti.
  16. Nosta täytetyt pohjat jääkaappiin jäähtymään.
  17. Tee kuorrute.
  18. Sekoita tomusokeri, sitruunamehu ja hieman vettä kiinteäksi tahnaksi. Varo laittamasta liikaa nestettä!
  19. Levitä kuorrute leivosten päälle, koristlee nonparelleilla.

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näkösiä juttuja väkertelet:) mums

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...