1.3.2013

Pätkiskakku

Tämän ohjeen olen saanut joskus joltakin tutulta.

5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl leivinjauhetta
4 rkl leivontakaakaojauhetta
150 g sulaa voita tai margariinia
2 dl maustamatonta jogurttia
6 pätkistä
3 munaa

Kuorrutus
170 g suklaata
100 g voita


  1. Sulata voi tai margariini.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää leivontakaakaojauhe siivilän lävitse, jottei se paakkuunnu.
  3. Lisää sula voi tai margariini ja maustamaton jogurtti.
  4. Lisää pätkikset pieninä paloina (leikkaaminen sujuu esim. saksilla suoraan leivontakulhoon).
  5. Sekoita ainekset keskenään.
  6. Lisää kananmunat ja sekoita.
  7. Voitele kakkuvuoka margariinilla tai voilla.
  8. Lisää taikina kakkuvuokaan.
  9. Paista 175°C noin 45 minuuttia.
  10. Anna kakun jäähtyä - se irtoaa helpoiten jäähtyneenä. 
  11. Tee kuorrutus.
  12. Sulata suklaa ja voi kattilassa varovasti miedolla lämmöllä - varo, ettei suklaa kuumene liikaa.
  13. Kaada kuorrutus kakun päälle. 

VINKKI! Pätkiksien tilalla voi käyttää muutakin suklaata esim. geishaa tai after eightejä.  Tämän voi tehdä myös tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja kuorruttaa kauttaaltaan suklaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...