11.6.2013

Vaahtokarkkimassa


300 g vaahtokarkkeja
500 g tomusokeria
1,5-2 rkl vettä
n. 3 rkl öljyä
elintarvikevärejä

  1. Voitele mikron kestävä kulho öljyllä.
  2. Kaada kulhoon vaahtokarkit, vesi ja siivilöiden puolet tomusokerista.
  3. Lämmitä mikrossa 30 sekuntin jaksoissa niin kauan, että vaahtokarkit ovat sulaneet. Sekoita 30s välein.
  4. Älä lämmitä massaa liian kauan tai siitä tulee liian löysää.
  5. Ota massaa erillisiin kulhoihin, jos haluat eri värejä.
  6. Sekoita massaan elintarvikeväri, jos haluat värjätä massan.
  7. Siivilöi sekaan tomusokeria kunnes massa on paksumpaa.
  8. Laita pöydälle (tai parhainta olisi, jos omistat silikonisen alustan) osa tomusokeria.
  9. Kaada vaahtokarkkimassa tomusokerin päälle.
  10. Vaivaa taikinaa öljytyin käsin ja lisää tomusokeria vähitellen kunnes massa ei enää tartu sormiin.
  11. Muotoile massasta kuvioita, hahmoja tai muotoja. Jos haluat massasta kakun päällisen, niin kauli se isoksi tasaiseksi levyksi.
VINKKI! Massa säilyy tiiviissä elmukelmussa on viikon. Massan saa pehmeämmäksi lämmittämällä sitä muutamia sekuntteja mikrossa. Älä lämmitä liikaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...