Appelsiinilotta

Yksi kakku

Alkuperäinen ohje yläkoulun kotitalouden kirja

4 liivatelehteä
1 dl vispikermaa
2 dl maitorahkaa
2 dl banaanimössöä (1-2 banaania)
0,5 dl omenamehua

1. Liota liivatelehdet runsaassa kylmässä vedessä.
2. Vispaa kerma löysäksi vaahdoksi.
3. Mössää banaani haarukalla.
4. Lisää maitorahka, sokeri ja banaanimössö kerman joukkoon.
5. Kiehauta 0,5 dl omenamehua.
6. Purista liivalehdet kuivaksi.
7. Lisää kuuman omenamehun joukkoon liivatelehdet ja sekoita, jotta sulavat.
8. Sekoita liivateseos rahkaseokseen.
9. Kuori ja viipaloi appelsiinit.
10. Lisää appelsiiniviipaleet kulhon pohjalle ja reunoille.
11. Kaada rahkaseos appelsiinien päälle.
12. Anna hyytyä jääkaapissa.
13. Jos appelsiinit ovat korkeammat kuin itse hyytelö, niin leikkaa saksilla ne sopivan mittaisiksi.
14. Kumoa hyytynyt kakku tarjoiluvadille.

Kommentit

Suositut tekstit