3.2.2013

Runebergintorttu 2

n. 25 kpl 

1 muna
1 dl sokeria
1 dl kuohukermaa
50g manteleita rouheena
1 dl keksin muruja
1 dl leivän muruja
1 dl korppujauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoja
125g sulaa voita


  1. Vatkaa muna ja sokeri vatkaimella.
  2. Lisää kuohukerma ja sekoita.
  3. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa sekaisin.
  4. Lisää kuivat aineet vähitellen koko ajan sekoittaen.
  5. Sulata voi.
  6. Lisää sula voi ja sekoita.
  7. Levitä leivinpellin päälle muffinsivuokia.
  8. Lisää jokaiseen taikinaa noin 2/3 vuoasta.
  9. Paina keskelle vattuja tai vattu koosta riippuen. (Jos käytät hilloa, niin älä lisää sitä vielä.)
  10. Paista 200°C  10-15 min.
  11. Jos käytät vattuhilloa, anna torttujen hieman jäähtyä ja tee pieni kolo tortun pintaan. Lisää koloon hillo.
  12. Jos haluat, niin lopuksi voit tehdä tomusokeri-vesiseoksen (anna olla jäykähköä eli varo veden liiallista lisäämistä).
  13. Pursota tomusokeri-vesiseos vattujen tai vattuhillon reunoille ympyräksi.


! Runebergin päivä on 5.2.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...