1.2.2013

Runebergintorttu 1

Noin 20 kpl 

200 g voita
1/2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 munaa
1 dl kuohukermaa
3/4 dl (n. 50 g) mantelirouhetta
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl keksinmuruja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 rkl kardemummaa

Päälle
1 dl vattuja tai vattuhilloa
1 dl tomusokeri-vesiseosta


  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi.
  2. Lisää munat yksitellen vatkaten.
  3. Lisää kuohukerma vatkaten.
  4. Sekoita loput kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa.
  5. Lisää kuivat aineet vatkaten muun taikinan joukkoon.
  6. Levitä leivinpellin päälle muffinsivuokia.
  7. Lisää jokaiseen taikinaa noin 2/3 vuoasta.
  8. Paina keskelle vattuja tai vattu koosta riippuen. (Jos käytät hilloa, niin älä lisää sitä vielä.)
  9. Paista 175°C n.20min.
  10. Jos käytät vattuhilloa, anna torttujen hieman jäähtyä ja tee pieni kolo tortun pintaan. Lisää koloon hillo.
  11. Jos haluat, niin lopuksi voit tehdä tomusokeri-vesiseoksen (anna olla jäykähköä eli varo veden liiallista lisäämistä).
  12. Pursota tomusokeri-vesiseos vattujen tai vattuhillon reunoille ympyräksi.


! Runebergin päivää vietetään 5.2.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...