26.8.2012

Raparperikeikauskakku

8–10 palaa

Alkuperäinen ohje Finfood

Raparperipinta
noin 350 g (noin 4-5 kpl) raparperinvartta
50 g huoneenlämpöistä voita
1 dl fariininsokeria
1 tl inkiväärijauhetta

Muruseos
50 g huoneenlämpöistä voita
1-2 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria

Kakku
100 g huoneenlämpöistä voita
1½ dl sokeria
1 rkl sitruunamehua
2 munaa
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl turkkilaista jogurttia


1. Tee ensin raparperipinta.
1.1. Leikkaa raparperin varret pieniksi paloiksi.
1.2. Sekoita fariinisokeri ja inkiväärijauhe kulhossa.
1.3. Lisää raparperin palat kulhoon. Sekoita.
1.4. Anna maustua viitisen minuuttia.
1.5. Ota osa voista vuoan reunojen voiteluun. Voitele.
1.6. Lisää raparperiseos voideltuun vuokaan.
1.7. Laita loput voit nokareina raparperien päälle.

2. Tee muruseos.
2.1. Nypi huoneenlämpöinen voi, osa vehnäjauhoista ja sokeri sekaisin. 
2.2. Tarkista tarviiko lisätä vehnäjauhoja, koska muruseoksen kuuluu olla rakeista, irrota toisistaan.

3. Tee kakku.
3.1. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi.
3.2. Lisää sitruunamehu.
3.3. Vatkaa munat yksitellen varovasti.
3.4. Sekoita jauhot ja leivinjauhe sekaisin.
3.5. Lisää jauhoseos vuorotellen turkkilaisen jogurtin kanssa kulhoon.
3.6. Levitä taikina raparperien päälle.

4. Lisää muruseos kakkutaikinan päälle.
5. Paista uunin alatasolla 175°C n. 40-50 min.
6. Anna kakun jäähtyä viitisen minuuttia. Varo, ettei kakku jää kiinni, jos sokeriseos ehtii liiaksi jäähmettyä.
7. Nauti vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.





P.S. Viimeinen päivä osallistua arvontaan blogissani :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...