1.12.2012

Lammaspaimenen piirakka (Shepherd's pie)

Kuudelle

1 punasipuli
1 valkosipulin kynsi
2 porkkanaa
2 sellerin vartta (tai yksi iso)
pieni nippu tuoretta rosmariinia (tai kuivattua)
oliiviöljyä
400 g jauhelihaa (karitsa / lammas)
400 g tomaattimurskaa
1 kasvisliemikuutio

1,5 kg perunaa (muussiin)
1 dl kevytmaitoa
suuri voinokare

Tee pohjakastike
1. Pilko porkkanat, punasipuli, valkosipulin kynsi ja selleri.
2. Riivi rosmariini varrestaan, hävitä varret.
3. Laita kattilaan oliiviöljy, lämmitä keskilämmöllä.
4. Lisää sipuli, porkkana, sellerit, valkosipuli ja suurin osa rosmariinin lehdistä tai kaikki kuivatut rosmariinit.
5. Kypsennä 8-10 min välillä sekoittaen.
6. Laita levy täysille, lisää jauheliha ja ruskista
7. Laita levyn lämpö puoleen väliin ja anna hautua 10min välillä sekoittaen.
8. Valuta ylimääräinen rasva kattilasta kulhoon. (Hävitä rasva muovipussissa sekajätteen mukana.)
9. Lisää tomaattimurska, suola, pippuri ja kasvisliemikuutio. Sekoita hyvin.
10. Vähennä lämpöä ja anna hautua noin tunti.

Tee perunamuusi  (tai käytä edellispäivästä jäänyttä muusia)
1. Kuori perunat.
2. Pilko perunat.
3. Keitä perunoita vedessä noin 15 min. 
4. Kaada keitinvesi toiseen kulhoon.
5. Muussaa perunat pieniksi.
6. Lisää voinokare ja tarvittaessa keitinvettä hieman (älä tee liian löysää). Sekoita.

Tee täyttö
1. Laita uunikulhon pohjalle kaikki pohjakastikeaineet.
2. Laita päälle perunamuusit tasaisesti.
3. Lisää rosmariinia muusin päälle.

Paista 190°C noin 25 min.


VINKKI! Tarjoile parsakaalin tai herneiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...