Tanskalainen taateli-appelsiinipulla

Taikina:
150 g voita (kuutioitu)
6 dl vehnäjauhoa
2 rkl sokeria
50 g hiivaa
3/4 dl kylmää maitoa
2 munaa

Täyte:
100 g voita
1 3/4 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 appelsiinin kuori
3 rkl hillottua appelsiininkuorta 
75 g kivettömiä taateleita

Päälle:
1 muna ripaus suolaa raesokeria


Tee taikina
1. Nypi voi ja jauhot murumaiseksi.
2. Lisää sokeri.
3. Murenna hiiva kylmään maitoon, sekoita huolella ja lisää jauhoseoksen joukkoon.
4. Lisää kananmunat ja sekoita taikina tasaiseksi.
5. Älä kohota taikinaa.

Tee täyte
1. Vaahdota täytteen voi ja tomusokeri.
2. Pese appelsiini huolella ja raasta kuori (vain keltainen osa, valkoinen on kitkerää).
3. Hienonna taatelit.
4. Lisää vanilja, appelsiininkuori, hillottu appelsiininkuori sekä hienonnettu taateli voi- sokerivaahtoon ja sekoita tasaiseksi.

Tee pullat
1. Kauli kohottamaton taikina ohueksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
2. Levitä täyte. Täytettä on taikinaan nähden niukalti, mutta se riittää maustamaan pullat.
3. Kierrä levy tiukalle rullalle.
4. Leikkaa noin kolmen sentin viipaleita ja nostele ne paperivuokiin.
5. Peitä pullat leivinliinalla ja anna kohota huoneenlämmössä reilu tunti.
6. Sekoita voitelua varten kananmuna ja ripaus suolaa.
7. Voitele pullat ja ripottele päälle raesokeria.
8. Paista 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.


VINKKI! Pullat voi pakastaa ja ottaa sieltä tarpeen vaatiessa sulamaan.

Kommentit

Suositut tekstit