10.12.2012

Vaaleat joulukeksit

Noin 35 kpl

Alkuperäinen ohje


Ainekset
175g voita, pehmennetty
100g (1,2 dl) hienoa sokeria
1 keskikokoinen munankeltuainen
250g (4,5 dl) vehnäjauhoja

Kuorrutus
50g (1 dl) tomusokeri
Hopepallot
Nauhaa

1. Nypi voi ja sokeri.
2. Nypi joukkoon munankeltuainen ja jauhot.
3. Sekoita tasaiseksi.
4. Kokoa taikina pötköksi ja kääri kelmuun.
5. Anna tekeytyä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
6. Kuumenna uuni 180°C tai kiertoilma 160°C.
7. Laita pellille leivinpaperi.
8. Kauli taikina leivinpaperin päälle ja kelmun alla ohueksi levyksi (noin euron kolikon paksuinen).
9. Poista kelmu.
10. Tee piparimuotilla tähtiä, puita tai mitä itse haluat.
11. Poista keksien välistä ylimääräinen taikina, minkä voit kaulia uudelleen toiselle leivinpaperille.
12. Jos haluat ripustaa keksit, niin tee niihin pienet reiät.
13. Paista 15 minuuttia.
14. Anna jäähtyä noin 10 minuuttia.
15. Tee koristelu.
16. Anna koristelun kovettua ennenkuin laitat säilytykseen.


VINKKI! Taikinan voi jäädyttää enintään kuukaudeksi. Pyöritä se palloksi ja kääri kelmuun.

2 kommenttia:

  1. Tämä kuulostaa hyvältä ja ei kovin vaikealta! En koskaan leiponut keksejä :D

    VastaaPoista
  2. Olivat kyllä hyviä. Erilaisia kuin suomalaiset joulupiparit, mutta näitä kun teki pieninä, niin vahingossa tulee vaan napsittua suuhun ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...