Karjalanpiirakat
n.10kpl
Riisipuuro:
1 l maitoa
2 dl riisiä
1 tl suolaa
Kuoritaikina:
1 dl vettä
1 tl suolaa
1 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl ruisjauhoja
Voiteluun:
1 osa margariinisulaa tai voita
1 osa vettä tai maitoa
Riisipuuro:
1 l maitoa
2 dl riisiä
1 tl suolaa
Kuoritaikina:
1 dl vettä
1 tl suolaa
1 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl ruisjauhoja
Voiteluun:
1 osa margariinisulaa tai voita
1 osa vettä tai maitoa
Riisipuuro
1.Kuumenna maito kiehuvaksi paksupohjaisessa kattilassa.
2. Lisää riisit ja keitä seosta miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoitellen niin kauan, että se seoksesta syntyy sakea puuro.
3. Nosta kattila liedeltä ja mausta puuro suolalla.
4. Jäähdytä puuro.
Kuoritaikina
1. Sekoita kulhossa veden joukkoon suola ja jauhot. Työstä taikina tasaiseksi.
2. Muovaa taikinasta 3 1/2 cm:n paksuisia tankoja. Leikkaa tangoista 1 1/2 cm:n mittaisia paloja. Pyöritä palat palloiksi, litistä ne ruisjauhoissa kiekoiksi ja suojaa tuorekelmulla.
3. Kaulitse yksi kiekko kerrallaan piirakkapulikalla pyöreäksi, ohueksi pohjaksi.
2. Muovaa taikinasta 3 1/2 cm:n paksuisia tankoja. Leikkaa tangoista 1 1/2 cm:n mittaisia paloja. Pyöritä palat palloiksi, litistä ne ruisjauhoissa kiekoiksi ja suojaa tuorekelmulla.
3. Kaulitse yksi kiekko kerrallaan piirakkapulikalla pyöreäksi, ohueksi pohjaksi.
4. Levitä keskelle riisitäytettä.
5. Nosta reunat ylös täytteen päälle ja rypytä ne kevyesti.
6. Nosta karjalanpiirakat pellille ja paista niitä puolisen tuntia kuumassa leivinuunissa tai 250-300-asteisessa sähköuunissa 15-20 minuuttia.
6. Nosta karjalanpiirakat pellille ja paista niitä puolisen tuntia kuumassa leivinuunissa tai 250-300-asteisessa sähköuunissa 15-20 minuuttia.
7. Lämmitä maito tai vesi ja sekoita joukkoon voita tai margariinia.
8. Upota piirakat hetkeksi ja nosta kuivumaan leivinpaperin päälle.
8. Upota piirakat hetkeksi ja nosta kuivumaan leivinpaperin päälle.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! Uusi blogi löytyy osoitteesta virva.net Tervetuloa sinne!