Punajuurisitruunakakku
Tämä talteen kokeilua varten (kuva ja ohje).
250 g voita
3 dl sokeria
3 kananmunaa
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
250 g mantelirouhetta
1 tl leivinjauhetta
3 sitruunan kuori ja 1 mehu
200 g raakaa punajuurta
vuoan voiteluun voita ja korppujauhoa
tarjolle kermavaahtoa
1. Kuumenna uuni 160 asteeseen.
250 g voita
3 dl sokeria
3 kananmunaa
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
250 g mantelirouhetta
1 tl leivinjauhetta
3 sitruunan kuori ja 1 mehu
200 g raakaa punajuurta
vuoan voiteluun voita ja korppujauhoa
tarjolle kermavaahtoa
1. Kuumenna uuni 160 asteeseen.
2. Voitele ja korppujauhota n. 23 cm halkaisijaltaan oleva kakkuvuoka.
3. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään.
4. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
5. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne taikinaan.
6. Lisää vielä sitruunankuori ja mehu sekä hienoksi raastettu punajuuri. Sekoita hyvin.
7. Kaada taikina kakkuvuokaan.
8. Paista noin 1 h.
9. Peittele kakun pinta foliolla tai silikonisella kannella, ettei se ruskistu liikaa.
10. Tarjoile lisänä kermavaahtoa.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! Uusi blogi löytyy osoitteesta virva.net Tervetuloa sinne!