Lemon curd eli sitruunatahna
Ohje yhteen täytekakkuun.
Voi käyttää myös pikkuleipien, paahtoleipien yms. päälle.
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 sitruunan raastettu kuori
1 sitruunan mehu
50g voita
VINKKI! Tahna säilyy jääkaapissa puhtaassa astiassa noin viikon verran.
Voi käyttää myös pikkuleipien, paahtoleipien yms. päälle.
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 sitruunan raastettu kuori
1 sitruunan mehu
50g voita
- Pese sitruunan kuori huolella tiskiaineella.
- Riko huoneenlämpöiset munat paksupohjaiseen kattilaan.
- Raasta sitruunan kuori kattilaan.
- Purista sitruunan mehu kattilaan.
- Lisää sokeri.
- Kuumenna seosta koko ajan vatkaten. Vatkaa huolellisesti kattilan pohjaa myöten, kunnes seos kiehahtaa (palaa helposti). Siirrä kattila heti pois levyltä ja jatka hetki vatkaamista.
- Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen voi nokareina.
- Nosta kattila jäähtymään kylmään vesihauteeseen.
VINKKI! Tahna säilyy jääkaapissa puhtaassa astiassa noin viikon verran.
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Poista