Raparperi-rahkapiirakka
Pellillinen
Alkuperäinen ohje, josta mukaeltu tämä ohje
7 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
Alkuperäinen ohje, josta mukaeltu tämä ohje
7 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
3,5 dl sokeria
2,5 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
280 g voita
1,5 munaa
2,25 dl piimää
Täyte:
raparperia runsaasti (tai omenoita tai vadelmia)
2 dl sokeria
500 g maitorahkaa
1,5 dl turkkilaista jogurttia
2,5 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
280 g voita
1,5 munaa
2,25 dl piimää
Täyte:
raparperia runsaasti (tai omenoita tai vadelmia)
2 dl sokeria
500 g maitorahkaa
1,5 dl turkkilaista jogurttia
2,5 munaa
2,5 tl vaniljasokeria
0,4 dl sitruunanmehua
1. Sekoita pohjan kuivat aineet.
2. Sulata rasva ja lisää joukkoon.
3. Ota taikinasta 1/3 toiseen kulhoon.
4. 2/3 osaan lisää lisää munat ja piimä.
5. Kaada tämä vetelämpi osa korkeareunaiseen uunipeltiin leivinpaperin päälle.
6. Viipaloi raparperit ja levitä pohjan päälle. Raparperia saa olla reilusti!
7. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada taikinan ja raparperien päälle.
8. Lopuksi murenna toinen puolikas pohjataikinasta koko komeuden päälle.
9. Laita 175°C uuniin noin 40 minuutiksi.
2,5 tl vaniljasokeria
0,4 dl sitruunanmehua
1. Sekoita pohjan kuivat aineet.
2. Sulata rasva ja lisää joukkoon.
3. Ota taikinasta 1/3 toiseen kulhoon.
4. 2/3 osaan lisää lisää munat ja piimä.
5. Kaada tämä vetelämpi osa korkeareunaiseen uunipeltiin leivinpaperin päälle.
6. Viipaloi raparperit ja levitä pohjan päälle. Raparperia saa olla reilusti!
7. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada taikinan ja raparperien päälle.
8. Lopuksi murenna toinen puolikas pohjataikinasta koko komeuden päälle.
9. Laita 175°C uuniin noin 40 minuutiksi.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! Uusi blogi löytyy osoitteesta virva.net Tervetuloa sinne!