Apua ruokamäärien arviointiin


Varaa ruokailijaa kohden 
alkuruokakeittoa  2 - 2 1/2 dl
pääruokakeittoa  3 - 4 dl
jälkiruokakeittoa  2 - 2 1/2 dl
kiisseliä  2 dl
puuroa  2 1/2 dl
velliä  3 dl
eturuokakastiketta  1/2 - 1 dl


Varaa yhtä annosta kohden
Lihaa ja lihavalmisteita:
luista lihaa 150 - 200 g 
luutonta lihaa 100 - 150 g
jauhelihaa 75 - 100 g
sisäelimiä 100 - 125 g
makkaraa 100 - 125 g
1 broileri riittää 4 hengelle

Kalaa:
perkaamatonta kalaa 200 - 300 g
perattua kalaa 100 - 150 g

Kasviksia:
perunoita 150 - 200 g
tuoreita vihanneksia 100 - 150 g
pakastevihanneksia 75 - 100 g

Riisiä ja makaronia:
raakaa riisiä 1/2 - 3/4 dl 
raakaa makaronia 50 - 75 g

Marjoja ja hedelmiä:
tuoreita marjoja 150 - 200 g
tuoreita hedelmiä 150 - 200 g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Uusi blogi löytyy osoitteesta virva.net Tervetuloa sinne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...