Omena-toscapiiras


10 annosta

Alkuperäinen ohje ja kuva Kotivinkin sivuilta

Valmistusaika: 50 min.

POHJA:
125 g laktoositonta margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta

TÄYTE:
3 omenaa

TOSCASEOS:
100 g laktoositonta margariinia
1 ½ dl sokeria
2 rkl gluteenitonta jauhoseosta
2 rkl riisijuomaa tai laktoositonta kermaa
100 g mantelilastuja

VOITELUUN:
laktoositonta margariinia

1. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää munat yksitellen vaahtoon koko ajan vatkaten.
3. Sekoita keskenään jauhoseos, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos taikinaan.
4. Voitele piirasvuoka ja levitä taikina vuokaan. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
5. Pilko omenat ja lisää ne pohjan päälle.
6. Sekoita kattilassa kaikki toscaseoksen ainekset. Kuumenna seos ja keitä se sakeaksi.
7. Levitä toscaseos omenoiden päälle ja paista piirasta vielä 15–20 minuuttia.
8. Jäähdytä piirasta hieman ennen tarjoilua. Toscaseos on polttavan kuumaa.


Lisähuomiot
Vinkki:
Ota kaikki raaka-aineet huoneenlämpöön tunti ennen leipomista. Pilko margariini pikkupaloiksi, niin se pehmenee ja lämpenee sopivasti ennen vatkaamista.

Kommentit

Suositut tekstit