Pitsa leivinjauheella

Pellillinen

4 dl vehnäjauhoja (tai vaihtoehtoisesti 3 dl vehnäjauhoja ja 1 dl ruisjauhoja)
2 tl leivinjauhoja
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
2dl maitoa

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Lisää öljy ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi.
3. Kauli taikina leivinpaperille koko pellin kokoiseksi.
4. Täytä pitsapohja haluamillasi täytteillä.
5. Paista 220°C n.15min.

Kommentit

  1. Tämä ohje pelasti hiivattoman päivän. Koska pohjasta tuli mielettömän hyvä, emme ole enää hiivaa ostaneetkaan, vaan tällä ohjeella tehdään :)

    Kiitos!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa :) Meilläkään ei enää tehdä hiivallisia pitsoja =)

      Poista
  2. Tänään kokeilin ekaa kertaa elämässäni hiivatonta pizzapohjaa ja voi luoja kuinka hyvää oli!!Ruisjauhoja oon ennen laittanut noin puolet. Nyt laitoin 2dl vehnäjauhoja ja n. 2,5dl ruisjauhoja kun meinas tarttua kaulimeen/käsiin kiinni. Muuten noudatin ohjetta. Ihan älyttömän hyvää!!Kiitos ohjeesta =) Eipä tarvi enää kärvistellä hiiva-vatsakipujen kanssa

    VastaaPoista
  3. Jauhojen määrään vaikuttaa myös jauhojen laatu. Saman valmistajan eri jauhoeräkin on erilaista eli tosiaan ei kannata aina ohjeisiin pelkästään tuijottaa vaan ihan käsituntumaan :)

    Mukava, että tykkäsit ohjeesta ja sait vatsaystävällisempää pitsaa :)

    VastaaPoista
  4. Erinomainen ohje, hyvästi hiivapohjat! Ah, niin hyvää että jatkossa käytän aina tätä! Kiitos! :)

    VastaaPoista
  5. Mukava, että löytyi tämä ohje :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos tästä, laitankin tän ohjeen keittokirjan väliin, pienen muutoksen tein vehnä- ja ruisjauhojen suhteeseen kun tykkään vähän rukiimmasta mausta :)! Täällä juuri mussuttelen tätä pitsaa :P

    VastaaPoista
  7. *nam* *nam* Makoisia hetkiä pitsan parissa! :)

    VastaaPoista
  8. Aivan ihanaa, pelasti päivän. Lapsille tuli luvattua pitsaa, mutta edes kuiva hiivaa ei talosta löytynyt, google ja tämä resepti pelastivat päivän. Kiitoksia ihanasta reseptistä!!

    VastaaPoista
  9. Eipä mitään! Meillä ei tämän reseptin jälkeen olla hiivapitsaa enää leivottu :)

    VastaaPoista
  10. Oon aina tehnyt leivinjauheella, mutta nyt oli resepti hukassa, koska viime kerrasta oli niin kauan. Löysin tämän ja luettuani kaikki kehut, päätin tehdä tämän. Vähän poikkesin ja tuunasin: laitoin taikinan sekaan mausteita ja esipaistoin pohjan ennen täyttämistä, aikoinaan huomasin, että muuten saattaa jäädä keskeltä lötköksi, varsinkin jos täytettä on paljon. Enpä muista milloin olisin parempaa pohjaa saanut, missään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa paistaa alalämmöllä, niin pohja ja täytteet kypsyy samaan aikaan. Laitan vielä aina juuston suoraan kastikkeen päälle ja vasta siihen täytteet, niin juustokaan ei tummu, vaan sulaa ja pysyy venyvän sulana koko paiston ajan, kun täytteet painuu paiston aikana juuston sekaan 😊

      Poista
    2. Jos tosiaan täytettä on paljon tai juusto on pohjan päällä, niin saattaa helposti jäädä keskeltä raa'aksi.

      Itse tykkään tummentuneesta juustosta, mutta sen toki voi pistää myös sinne alimmaiseksi italialaiseen tapaan!

      Poista
  11. Hienoa :) Tuunaus kunniaan! Minäkin laitan välillä esim. basilikaa, oreganoa tms. mukaan.

    VastaaPoista
  12. Oon aina tehnyt leivinjauheella, mutta nyt oli resepti hukassa, kun viime kerrasta oli niin kauan. Luettuani tämän reseptin saamat kehut, päätin minäkin kokeilla! Tuunasin ja poikkesin vähän: laitoin taikinan sekaan mausteita ja esipaistoin pohjan (joskus huomasin että muuten saattaa jäädä keskeltä lötköksi, varsinkin jos täytettä on paljon). Enpä muista missään ikinä yhtä hyvää pohjaa syöneeni!

    VastaaPoista
  13. tosi ihana pohja ja helppo! :) Kiitos

    VastaaPoista
  14. Tosi hyvää tuli tällä ohjeella! Helppo ja nopea tehdä.

    VastaaPoista
  15. voiko käyttää oliiviöljyä?

    VastaaPoista
  16. Voi käyttää oliivioljyä!

    VastaaPoista
  17. Voikohan taikinan tehdä päivää ennen...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En suosittele tekemään taikinaa etukäteen, muun muassa siksi, että tuosta leivinjauheesta olisi jotain hyötyä... Toisekseen tuo pohja on niin nopea tehdä, ettei senkään takia kannata riskeerata...
      Näin ainakin itse ajattelen tällä kokemuksella, jota on kertynyt 2 ja puoli vuotta alan ammattikoulussa. :)

      Poista
    2. Kiitos anonyymille kommentista :)

      Poista
  18. Valitettavasi en osaa sanoa ja en uskalla luvata säilyvyyttä, koska en ole mitenkään kotitalousalan ammattilainen.

    VastaaPoista
  19. Puolitin ohjeen ja tein itselleni pyöreän iltapalapizzan jauhelihatäytteellä. Käytin vain vehnäjauhoja. Uuni 225 astetta ja n.15 min, toisiksi alin taso. Ketsuppi toimi tomaattikastikkeena.
    Juuri sopivan rapea pohja, kuin parhaassa pizzeriassa konsanaan.
    Söin kaiken, vaikka piti säästää seuraavaan päivään, mutta oli vaan niin tajuttoman hyvää.
    Kiitos ohjeesta.
    -Jaana-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaana: Hienoa, että löytyi hyvä ohje ja uunillesi sopiva paisto :)

      Poista
    2. Nyt lähti pizzaa koko pellillinen uuniin ja pohjan tein ihan ohjeen mukaan ruisjauhoineen päivineen.

      Poista
  20. Kiitos erittäin maittavasta ja hiivattomasta taikinaohjeesta!! Unhotin ostaa hiivaa.. mut onneks löytyi tämä.. ja oli viel seuraavanaki pvnä hyvää!! Kiitos!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, että löysit tämän hyvän ohjeeni. Olepa hyvä :)

      Poista
  21. Kiva kun löysin tämän pizzaohjeen. Oli tosi helppo tehdä ja tuli niin hyvää. Kiitos tästä :)

    VastaaPoista
  22. Kiva, että oli hyvä ohje! Meilläkin tykätään tästä!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Uusi blogi löytyy osoitteesta virva.net Tervetuloa sinne!

Suositut tekstit