Sitruunajuustokakku


8-10 hengelle 


Pohja
1 pötkö domino- tai mariannekeksejä

Täyte 1 Sitruunatahna

Täyte 2 Sitruunakerma
1 sitruuna
1 pieni paketti maustamatonta philadelphia juustoa
2 dl kreikkalaista jogurttia
1 dl kuohu- tai vispikermaa
5 liivatelehteä
tilkka vettä

Päälle
Valkosuklaata

  1. Sitruunatahnan voi tehdä jo useita päiviä etukäteen. Pakasta se jääpalamuotteihin, josta voit irrottaa sen seuraavana päivänä muovipusseihin säilytykseen pakastimeen. Tällöin sinun ei tarvitse joka kerta tehdä tahnaa uudelleen. Ja leipominen helpottuu! 
  2. Pohja 1 
    1. Murskaa dominot tai mariannekeksit hienoksi murskaksi. 
    2. Levitä murska leivinpaperin päälle irtopohjavuokaan. 
  3. Tee sitruunakerma.
    1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
    2. Pese sitruuna hyvin. 
    3. Raasta sitruunasta keltainen kuori kulhoon.
    4. Purista sitruunan mehu kulhoon (älä siemeniä!).
    5. Lisää kreikkalainen jogurtti.
    6. Sekoita hyvin.
    7. Tee liivate paketin ohjeen mukaan ja lisää se sitruunakermaan.
  4. Laita jäädytetty sitruunatahna palasina pohjan päälle eri kohtiin. Jos teit tahnan juuri, anna sen jäähtyä ja tee siitä kasoja sinne tänne pohjan päälle. 
  5. Levitä sitruunakerma päälle.
  6. Anna olla yön yli jääkaapissa.
  7. Irroita kakku irtopohjavuoasta.
  8. Koristele valkosuklaarouheella raastamalla juustoraastimella valkosuklaata kakun päälle.

Kommentit

Suositut tekstit