Kermainen possukastike
Neljälle
400 g porsaan palapaistia
2 rkl voita
1-2 punasipulia
2 porkkanaa
1 palsternakka
1/4 kukkakaalia
1/2-1 paprikaa
2 dl vettä
1 rkl kasvisfondia
2 tl pippurisekoitusta kokonaisina tai murskattuna
1 dl kermaa
- Ota porsaan palapaisti noin 30 minuutiksi lämpenemään huoneenlämpöön.
- Paloittele palapaisti parin kolmen sentin kuutioiksi, jos palaset ovat isoja.
- Paloittele sipuli renkaiksi.
- Paloittele porkkana ja palsternakka ohuiksi rinkuloiksi.
- Paloittele kukkakaali muutaman sentin kokoisiksi paloiksi, myös varsi.
- Paloittele paprika renkaiksi.
- Laita paistinpannulle voi.
- Sulata voi.
- Lisää porsaan palapaisti pannulle.
- Paista palapaistiin väri pintaan sekoittelemalla.
- Lisää sipuli.
- Anna hetken paistua ja sekoittele.
- Lisää porkkana, kukkakaali ja paprika.
- Annan hetken paistua, sekoittele.
- Lisää vesi, kasvisfondi ja pippurit.
- Anna hautua 1,5 tuntia miedolla lämmöllä (keskitason alapuolella).
- Tarkista välillä vesi, ettei kuivu kokoon liiaksi. Lisää tarvittaessa hieman.
- Lisää lopuksi kerma ja anna hautua vielä 10-15 minuuttia.
VIHJE! Tarjoile tuorepastan kera. Myös perunat, riisi tai muunlainen pasta kelpaa hyvin.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! Uusi blogi löytyy osoitteesta virva.net Tervetuloa sinne!