Kinuski-puolukkapulla

Taikina:
75 g voita (kuutioitu)
3 dl vehnäjauhoa
1 rkl sokeria
25 g hiivaa
1/4 dl kylmää maitoa
1 munaa

Täyte:
1,5 dl kinuskikastiketta
2 dl pakastepuolukoita

Päällys:
100 g margariinia
1 dl sokeria
2 rkl maitoa
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl mantelilastuja


Tee taikina
1. Nypi voi ja jauhot murumaiseksi.
2. Lisää sokeri.
3. Murenna hiiva kylmään maitoon, sekoita huolella ja lisää jauhoseoksen joukkoon.
4. Lisää kananmunat ja sekoita taikina tasaiseksi.

Tee pullat
1. Kauli taikina tasaiseksi ohuekoksi levyksi. (Helpoiten teet, jos sinulla on silikoninen leivinalusta, muutoin käytä alla vehnäjauhoja.)
2. Levitä päälle kinuskikastike ja jäiset puolukat.
3. Kääri rullalle.
4. Leikkaa noin 3 cm paksuisia siivuja.
5. Laita siivut muffinsivuokiin tai muffinsipellille.
6. Kohota noin 20 minuutin ajan.

Paistaminen ja päällys
1. Kuumenna uuni 225°C.
2. Paista pullia ensin uunin keskitasolla 5 minuutin ajan.
3. Tee paistamisen välillä päällys.
4. Sulata margariini kattilassa.
5. Lisää sokeri, maito ja jauhot sekoittaen.
6. Kiehauta ja sekoita, kunnes seos on paksuhkoa.
7. Lisää mantelilastut kattilaan ja sekoita.
8. Levitä manteliseos pullien päälle (ota pelti uunista), kun pullat ovat paistuneet yllä mainitun 5 min ajan.
9. Paista vielä 7 minuutin ajan ylimmällä tasolla tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Kommentit

Suositut tekstit