Borssikeitto
Neljälle
Alkuperäinen ohje
400 g raakoja punajuuria
1 punasipulia
2 porkkanaa
250 g kiinankaalin valkoisia osia (tai valkokaalia)
2 rkl voita
1 l vettä
400 g raakoja punajuuria
1 punasipulia
2 porkkanaa
250 g kiinankaalin valkoisia osia (tai valkokaalia)
2 rkl voita
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
1-2 rkl punaviinietikkaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
2 rkl silputtuja yrttejä: timjamia, rakuunaa, rosmariinia
1-2 rkl punaviinietikkaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
2 rkl silputtuja yrttejä: timjamia, rakuunaa, rosmariinia
smetanaa
ruisleipää
1. Pese ja kuori juurekset.
2. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi myös kiinankaalin valkoiset osat (vihreät voit käyttää salaattiin).
3. Sulata voi suurehkossa kattilassa tai padassa ja kuullota suikaloituja kasviksia hetki. Älä ruskista.
4. Kaada liemi kasvisten päälle, lisää kasvisliemikuutio ja anna keiton hautua kannen alla vajaat 30 minuuttia.
5. Mausta keitto makusi mukaan, hauduta vielä hetki ja tarjoa vaahdotetun smetanan ja ruisleivän kanssa.
2. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi myös kiinankaalin valkoiset osat (vihreät voit käyttää salaattiin).
3. Sulata voi suurehkossa kattilassa tai padassa ja kuullota suikaloituja kasviksia hetki. Älä ruskista.
4. Kaada liemi kasvisten päälle, lisää kasvisliemikuutio ja anna keiton hautua kannen alla vajaat 30 minuuttia.
5. Mausta keitto makusi mukaan, hauduta vielä hetki ja tarjoa vaahdotetun smetanan ja ruisleivän kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! Uusi blogi löytyy osoitteesta virva.net Tervetuloa sinne!