Runebergin tortut
Noin 16kpl
Alkuperäinen ohje ja kuva
200 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl jauhettua mantelia (= 100 g)
2 dl hienonnettuja pipareita (kymmenkunta)
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Koristeeksi
vadelmahilloa (itse käytän aina pakastevadelmia)
1 dl tomusokeria + 1 rkl vettä
vettä ja punssia
1. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
3. Lisää loput ainekset rasva-munaseokseen.
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl jauhettua mantelia (= 100 g)
2 dl hienonnettuja pipareita (kymmenkunta)
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Koristeeksi
vadelmahilloa (itse käytän aina pakastevadelmia)
1 dl tomusokeria + 1 rkl vettä
vettä ja punssia
1. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
3. Lisää loput ainekset rasva-munaseokseen.
4. Lusikoi muffinivuoat puolilleen.
5. Laita vadelma tai kaksi päällekäin keskelle muffinia.
6. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 35 minuuttia tai kunnes leivonnainen on kypsä.
7. Koristele kypsät tortut hillosilmällä ja pursota hillon ympärille vedestä ja tomusokerista sekoitettu kuorrute. Kostuta tortut halutessasi vesi-punssiseoksella.
7. Koristele kypsät tortut hillosilmällä ja pursota hillon ympärille vedestä ja tomusokerista sekoitettu kuorrute. Kostuta tortut halutessasi vesi-punssiseoksella.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! Uusi blogi löytyy osoitteesta virva.net Tervetuloa sinne!