Ponikakku (My Little Ponya mukaillen)

vadelmahilloa
elintarvikevärejä
elmukelmua
foliota
pahvia
4 cocktailtikkua
varrastikku
(paljon aikaa)

Tee kaksi kääretorttupohjaa kakun osia varten.
Leikkaa mukilla kääretorttupohjasta 24 kpl pyöreitä kakkupaloja.
Tee tukevasta pahvista alusta vuoraamalla se ensin elmukelmulla ja sitten foliolla tai käytä sopivan kokoista tasaista alustaa tai alusvatia. 
Näitä alustoja tarvitaan sekä koko ponikakun alle että pään alle.

Ponikakku kootaan alkaen jaloista. Jalat kiinnitetään cocktailtikulla (tikku suoraan ylhäältä alas jalan keskeltä, jokaiseen omansa). Väliin olen laittanut sitruunatahnaa ja kaupan valmista vadelmahilloa. Tee ensin jalat ja täytteet. Sitten päälle vartalon pohjapahvi, jonka päälle kokoat vartalon täytteineen. Sitten varrastikulla kiinnitä pään pohjapahvi ja tämän päälle kokoa pää. Muotoile oiken malliseksi, leikkaa tarvittaessa pois tai lisää paloja. Lopuksi kuorruta koko komeus voikreemillä, jotta päälle laitettava vaahtokarkkimassa ei hikoile. Anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Tee vaahtokarkkimassa valmiiksi vaikkapa etukäteen (säilyy noin viikon elmukelmussa). Kauli massa sopivan kokoiseksi levyksi. Laita massa ensin vartalon päälle. Silitä tasaiseksi. Leikkaa terävällä veitsellä tai saksilla ylimääräiset pois.

Ponille saa harjan tekemällä paljon ohuita "naruja" ja liittämällä ne yhteen. Hännän ja harjan alle kannattaa laittaa pieni massapallo kohottamaan niitä. Muotoile silmät, tee silmäripset, silmän keskusosa ja kiinnitä ne paikalleen pienellä määrällä ruokaöljyä.


Valmis ponikakku :)

Kommentit

Suositut tekstit